Macarons!

Zadnjič sem se hvalila, kako sem doma ekipi na koncu večerje ponudila še macaronse. No, tistih je prehitro zmanjkalo, da bi jih lahko pofotkala, sem pa zato šla čez nekaj dni po nove, ker je vsak izgovor, zakaj moraš po nove macaronse, dober izgovor :)

 • Share/Bookmark

18 odgovorov v “Macarons!”

 1. irena irena pravi:

  v Dulcis? :)

 2. Sandra pravi:

  A pri nas se dobijo macaronsi? Kje pa?

 3. lomolena lomolena pravi:

  Teli so iz Leclerca. Sicer jih imajo pa še v Dulcisu, kjer so daleč najboljši, pa v Dobrote Erik …

 4. Tigercheck pravi:

  & kaj to sploh je, zgleda kot krofati munchmellowsi :)

 5. irena irena pravi:

  Dobrote Erik?

 6. maja pravi:

  Včasih smo jim rekli po slovensko makroni. Jaz jih delalm sama, kadar ostanejo kakšni beljaki, s kokosom ali pa čokolado, te umetne barve mi pa niso prav nič všeč.

 7. Sandra pravi:

  Tnx. :)

 8. Jos pravi:

  Čisto zanič so, edini pogojno užitni so roza barve.

 9. Jos pravi:

  Sam cuker,… nobene harmonije ukusa ne premorejo

 10. Garbo pravi:

  Njaaaaam. Predlagam, da naslednjo kavo združiva s temle.

 11. lomolena lomolena pravi:

  Dobrote Erik so pri tramvaju, edino tam mene vedno premamijo bagelsi. Greto Garbo pa ferdinand:)

 12. Tjaša pravi:

  A veš, da jih še nikoli nisem probala! Tole si bom kupila za jutri! :D

 13. Belge pravi:

  Tisti, ki pravi, da so fuj, pojma nima oz ni jedel pravih. Prava francoska mojstrovina. In ja, po slovensko so cisto preprosto makaroni….
  Poznam samo te od PAUL-a (zal ga ni (se) v Sloveniji, ceprav je po celi EU) in so bozanski. Veliki (ca 4,5 eur) so kot en kos torte, se kar najes. Zame so zakon cokoladni. No, sicer pa je pri paulu dobro VSE, samo nekatere stvari se mi zdijo malce drage.

  video recepti:

  http://www.google.co.uk/search?q=recette+de+macarons+au+chocolat&hl=en&rlz=1T4EGLC_enBE367BE385&prmd=ivns&source=univ&tbs=vid:1&tbo=u&sa=X&ei=KzpmTcewO5CLhQec3tzlDQ&ved=0CCkQqwQ

 14. k a t j a pravi:

  delajo jih tudi v monsu. njami.

 15. Sara pravi:

  Phh pravi so v Laduree (sicer presladki za moj okus :) ), najboljse pa sem jedla pri Sadaharu-ju Aoki, imajo res okus in niso polni umetnih barvil.

 16. Garbo pravi:

  Ferdinandu je odklenkalo. Naslednjic bo moj makaron. :)

 17. lomolena lomolena pravi:

  Uf, hvala za nasvete:)

 18. fatbilly pravi:

  Macaron je predvsem delikatesna sladica. Zato so tudi bolj sladki in izrazitejšega okusa. Lahko so ti všeč, lahko ti niso všeč. Zelo malo je možnosti da je nekaj vmes. Njen namen ni, da se prenaješ, kar je za nas slovence značilno, da mora vse gledat čez krožnik in da mora biti kos torte pol kilski. Je pa ena stvar: moraš biti malo bolj odprte glave, da razumeš okuse. Ta zadeva ni za vsakogar. Kar se tiče barvil: so najmanjše zlo, v tem artiklu. Če bi ljudje vedeli koliko sranja pojejo pod pretvezo polnozrnato in bio, bi prenehali jesti.
  Kar se tiče macaronov v tujini, vam iz lastnih iskušenj povem: najboljši so pri Pierre Herme-ju ( Paris ) ter pri Pierre Mercolini- ju ( Bruselj ). Se strinjam z Sadaharu-ju Aoki. Kar se pa tiče Ladureea in Paula, moram rečt da jim še precej manjka. Najboljše v sloveniji dobite sigurno pri Dobrote Erik, kateri lahko brez sramu stojijo ob boku vsem francoskim. Vedite eno stvar: vse je v glavi in naši dojemljivosti do drugačnih okusov. Vredno je poskusiti vedno kaj novega.

  Lp.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !