dva Plečnika

Če grem v službo s kolesom in naredim en prekršek, se peljem mimo dveh Plečnikovih cerkva. Ena je tista, ki me spominja na kaseto in ta druga, šišenska, je pa tista, ki me malo spominja na džamijo. Kaj čš, Joža je obvladal. Vzamem bežigrajsko, ki je krasno umeščena v prostor, lučaj stran od Dunajske ceste, a se je ne opazi. Če pa ne naredim nobenega prekrška, se pa ne peljem mimo te, ta bežigrajske, ampak mimo stadiona. Kar je tudi kul, sam ni tolko fotogeničen s te strani.

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “dva Plečnika”

 1. Primož pravi:

  Če se jest peljem v službo s kolesom naredim vsaj 10 prekrškov. Manj ne gre če hočem v tem “najlepšem mestu na svetu” do službe.

 2. m. pravi:

  plečnika sta carska. in škoda, da je bežigrajski tako skrit.

 3. lomolena lomolena pravi:

  primož, jaz sem pošteno dekle in si ne upam. za nagrado vidim te plečnike. ;)
  m.. saj to je čar, a ni?

 4. šuši pravi:

  uf, oba plečnika sta super. V šišenskega hodim na telovadbo ;) in ja, resno mislim.

 5. Primož pravi:

  Ma Plečniki so itak zakon. Na šiht se precejkrat prpelem s kolesom skor iz Vrhnike. Če se mi da grem mim plečnika v Črni vasi. Sam povedat sm hotu da do službe v Polju ne morem ne da bi naredil par prekrškov. In da je v Ljubljani nujno porihtat par kolesarskih poti ki bodo tega imena vredne. Ne pa guncanje gor in dol po pločniku.

 6. lomolena lomolena pravi:

  šuši, kul! ;)
  primož – evo, plan za letos – s kolesom al ne morem it preverit tistega v črni vasi. a to je tisti plečnik, ki je imel gong namesto zvona? in ja, se strinjam za kolesarske. zdaj si mi dal idejo za kakšno naslednjo objavo! ;)

 7. Primož pravi:

  Tole je ta cerkvica.

  http://sl.wikipedia.org/wiki/Cerkev_svetega_Mihaela,_%C4%8Crna_vas

  Sicer se pa na delo peljem še čez tromostovje, tržnico. Pa mimo peglezna. Zjutrej še je za nazaj pa je treba merkat da ne povoziš kšnga Japončka ki gleda sam skoz objektiv.

 8. ninalena pravi:

  na poti v službo (stadion+šiška, bežigrajčanko bom za nazaj pogledala) sem glih razmišljala, kolko ljudi se vsak dan pelje mimo kakega Plečnika. še če odštejemo tromostovje, se mi zdi, da jih je ful. v krasnem mestu živimo, ni kej. ok, če odštejem kolesarske poti. ;)

 9. Garbo pravi:

  Jaz pa lajkam križišče v Plavi laguni na prvi fotki! :D

 10. Tjaša pravi:

  Men se pa kozla od te plečnikove u šiški. smo jo mogl za arhitekturo fotkat. blek vse postran :D
  Pr teb pa luštn zgleda, sploh k je iz kolesa. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !